娛聞 / 名人

2017-01-27

吳亦凡對能和星爺,徐克兩位影圈舉足輕重人物合作感到好激動和榮幸。

(堅訊)周星馳和導演徐克,內地演員吳亦凡為電影「西遊。伏魔篇」作客有線「電影蒙太奇」接受主持嚴崇天訪問,「西遊記」人物家喻戶曉,星爺卻點將「小鮮肉」吳亦凡擔演唐僧角色,被問原因時星爺搞笑答謂:「梗係演技啦,除咗演技,佢仲有咩呀!靚仔?唔覺呀!」星爺說著比劃著徐克說:「邊有得比呀!」


徐克聞言即唱反調:「我貪佢靚仔呀,剃光頭仲好睇!」星爺聞言掩嘴偷笑,續謂:「導演實唔同意既,我地好有分岐,不過有分岐係件好事!好似佢話個個拍西遊都用特技,我地就唔用,問你死未!」然則新片跟其它西遊系列有何不同?星爺沒好氣地笑道:「除左無特技,其實都無咩唔同!」


吳亦凡對能和星爺,徐克兩位影圈舉足輕重人物合作感到好激動和榮幸,並指二人要求甚高,嚴崇天遂追問星爺對吳亦凡的要求到底有幾高?星爺竟笑著望向天花板說:「都高過呢度架!」令嚴忍俊不禁。

相關新聞

熱門新聞