娛聞 / 名人

2017-01-27

有「香港舞王」之稱的麥德羅和Big Echo創辦人劉麗萍(Apple姐)宣布明年結婚。

(堅訊)有「香港舞王」之稱的麥德羅和Big Echo創辦人劉麗萍(Apple姐)宣布明年結婚,日前兩人為有線娛樂拍攝賀年節目「麥運成功迎新春」,並在主持人盧頌恩安排下,預演布置新房,二人表現相當sweet,還公然在床上咀嘴哩!


麥德羅和Apple姐其實早於28年前曾經拍拖,及後二人分手並各自組織家庭,最終兩段婚姻都離異收場。年前Apple姐因為賣水機而重遇麥德羅,二人一拍即合決定拉埋天窗。麥德羅笑道:「有情人終成眷屬係件好奇妙既事,所以我籌備緊搞個好特別既水底婚禮!」麥德羅雖已年屆60,不過他自言性格好玩,並頭頭是道說:「人唔係因為老而唔玩,係因為唔玩先會老!」Apple姐踢爆枕邊的麥德羅說:「佢試過發惡夢一拳打埋來我度,又係咁嗌Apple,Apple,都係因為平時玩太多之過!」

相關新聞

熱門新聞