娛樂

2018-08-23

鄭秀文(Sammi)新歌《Creo en Mi》早前舉行MV首播會,Sammi也表現得相當興奮。新歌是一隻來自西班牙的歌曲,意思是相信自己。為了新歌MV,Sammi可謂不惜工本,除了要拉隊往台灣宜蘭拍攝,更要求拍出故事及電影感。為了營造出一種慌亂、混亂、迷失嘅感覺,於是找來幾十個群眾演員作陪襯。整個MV由Sammi和70位演員合力演出,在MV中她要在人群中被推來推去,更要跪低被人「淋紅油」,效果非常震撼。


 「睇番個MV好感動,拍嗰陣個心有團火,好想做好件事,呢一幕(淋紅油)要一take過,冇得NG,雖然耳仔、鼻同嘴都入晒油,可以話有窿嘅地方都入晒油,事後仲要用好多卸甲水,抹咗好耐先搞得掂。」


Sammi說她要表現如何在黑暗裹面,因為相信自己呢個信念,再搵返自己,對於這個Idea她非常喜愛。問到要花了多少錢去製作這個MV,她沒有正面回答,只說是由唱片公司埋單,感謝公司陪她「一齊癲」:「呢個係近年好大嘅budget,

相關新聞

熱門新聞