消息 / 推介 / 名家 / 馬見聞

2017-01-07

星期日跑十場,編場員最奇怪是第一口孖T頭關只有六駒出賽,這場馬為什麼不編在第二場,諗唔明,莫非六隻馬跑都有「古怪」。霍利時今季搬咗馬房,鄰近有個馬匹游泳池,馬兒近水樓台多了運動,所以佢嘅成績又真係好咗,馬季剛過一半,佢老哥已經有16場頭馬上岸,事實上今季霍廐馬在晨課見好的話,陣上普遍都交出水準,星期日此廐只有三駒上陣,但馬房來料指第二場「得其康」、第四場「頌友」弗爆,一定要留意。先講前者上仗50倍爆大冷位,其實在上陣前霍利時做了大堆改善隻馬的跑姿及馬口工作,隻馬又有質素,即時就有表現,跑過上仗繼續做嘢,今場又換郭能,似乎唔想再等,晨課反應凌厲,追多次。後者老馬長期保持勇態相當難得,泥地千二15次入三甲當中包括5W,此程準到飛起,趁隻馬仲有,唔搏等幾時,今場莫雷拉、潘頓有惡馬,建議用作Q膽。

第七場焦點放響「運財童子」、「心慷慨」,賭W唔好分諗Q,膽取後者,千四有根據,前者增程要「估」,論狀態兩隻都好,但潘頓近期手風的確好順,冷腳拖埋一課比一課好嘅「靚加加」及配蘇兆輝的「急急腳」。

投注:

位置二串一

第二場(8)得其康

第四場(4)頌友

混合過關三串四

第二場(8)得其康WP

第四場(4)頌友Q膽拖(3)勇冠王(8)有禮(2)歡悅星

第七場(4)心慷慨Q膽拖(2)運財童子(6)靚加加(13)急急腳 

相關新聞

熱門新聞